Måske du snart bliver færdig med 9./10. klasse eller gymnasiet og overvejer, om et sabbatår er noget for dig. Et sabbatår kan være med til at give dig nærmere viden omkring din fremtid og dine ønsker. Det er en tid, hvor du helt selv kan bestemme, hvad du vil lave, og derfor er det en god idé at udnytte tiden bedst. Måske du er helt sikker på, hvad du videre vil læse, men derfor kan et sabbatår stadig gavne dig til både at vokse som person og få nye oplevelser. Nedenfor får du et større indblik i de mange forskellige muligheder, du har i dit sabbatår.

Hvad du kan bruge dit sabbatår på

Der er som sagt rigtig mange forskellige muligheder for dig i dit sabbatår. De fleste bruger starten af deres sabbatår på at arbejde og tjene mange penge, for så at bruge dem enten på at rejse eller på at flytte hjemmefra. De fleste unge mennesker bruger deres sabbatår på disse ting:

  • Rejse til nye lande
  • Arbejde som frivillig
  • Tage på højskole
  • Blive guide i udlandet
  • Flytte hjemmefra

Det kan godt være dyrt at tage et sabbatår, især hvis du gerne vil rejse verden rundt uden en opsparing. Her har du muligheden for at lån penge online, så du kan få opfyldt alle dine drømme. Hvis du gerne vil rejse på en lidt billigere måde, kan du vælge at blive frivillig og arbejde med dyr, børn eller landbrug. Her får du tit mad og overnatninger til en relativ billig pris. Selvfølgelig afhænger det hele af, hvor lang tid du vil være afsted, og hvor i verden du vil hen.

Friheden inden uddannelsen

Et sabbatår er ofte et år, hvor man som person bliver klogere på sig selv og sine værdier. Man har mulighed for at dyrke sine interesser og passioner, og på den måde vokser man som person. Det kan være, at du i dit sabbatår finder ud af, hvad du gerne vil uddanne dig som, eller hvad din helt store passion er. Alt i alt er der utroligt mange positive effekter ved at tage et sabbatår inden din næste uddannelse, og det er med at nyde den frihed, du har i det år. Det er meget forskelligt hvor mange sabbatår unge mennesker vælger at tage, men de fleste holder sig til et eller to år, inden de vælger at komme tilbage på skolebænken.